LEKSIKON VODSTVA

Jack Welch

Opseg: 240 str.
Uvez: tvrdi s ovitkom, 16x24 cm
Maloprodajna cijena: 220,00 kn; kod Nakladnika niža

Vizionarske inicijative i koncepti, visoko obrazovanje i kultura neprestanog učenja kao i primjenjive strategije menadžmenta, donijeli su Jacku Welchu naslov najuspješnijega generalnog direktora u povijesti.
Welchov Leksikon vodstva obuhvaća više od 250 najpopularnijih Welchovih pojmova, inicijativa i koncepata i pruža sažet ali dubok uvid u metode kojima se Welch služio da bi General Electric pretvorio u najvrjedniju korporaciju na svijetu. Knjiga je i više od leksikona, jer prati evoluciju Welchovih ključnih ideja i inovacija, te donosi analizu i perspektivu Welchove povijesne i izvanredno uspješne karijere.
Leksikon je vodič kroz jezik i strategije Jacka Welcha. Svaka njegova ključna ideja menadžmenta obrađena je i procijenjena na temeljit način. Isticanjem glavnih koncepata omogućuje se lakši pristup i unakrsno uspoređivanje, a ključni pojmovi i ideje obilježeni su znakom Šest sigma.
Primjeri pak otkrivaju kako se Welchova rješenja mogu iskoristiti u svakodnevnoj praksi. Dodavanjem brzine, pojednostavnjivanjem složenih procesa i izravnim pristupom srži problema, Jack Welch bio je sposoban naći sprovedljiva rješenja za gotovo svaki izazov. Welchov leksikon naprosto slijedi primjer Jacka Welcha. U njemu se definiraju i organiziraju izrazi i programi kojima se Welch služio, zatim se daju smjernice kojima se možete poslužiti da biste stvorili vlastitu Welchovu čaroliju – bez obzira na to čime se vaša organizacija bavi, kolika je i kakav joj je položaj na tržištu.
Philip Kotler, profesor međunarodnog marketinga, istaknuo je: «Ne mogu zamisliti generalnog direktora koji ne bi imao koristi od čitanja ove knjige koja osvjetljava ključne ideje i akcije jednoga od najistaknutijih poslovnih ljudi dvadesetog stoljeća, Jacka Welcha.»
Predgovor knjizi napisao je prof. dr. Mate Babić.

nazad